Beste leden

 

zoals jullie wellicht gehoord hebben, heeft de veiligheidsraad gisteren beslist om sportactiviteiten zonder fysiek contact en in open lucht toe te laten vanaf 4 mei.  Goed nieuws dus, want dit wil zeggen dat we terug een balletje kunnen slaan.

Als tennisclub zijn we hier héél blij mee, maar moeten we uiteraard met zijn allen de maatregelen blijven respecteren en rekening houden met een aantal beperkingen.  Enkel zo geeft het ons iets of wat garantie dat de beslissing niet teruggedraaid wordt.

Om jullie alvast toe te laten zo vlug mogelijk een terrein te reserveren hebben we zonet het terreinreservatiesysteem opengezet.  Jullie kunnen dus nu al een terrein reserveren voor 4 mei en de daaropvolgende dagen.

 

De belangrijkste beperking is dat er momenteel alleen enkelspel toegelaten is en er dus een verbod is om dubbelspel te spelen!

Dat betekent wel dat er nog meer nood aan terreinen zal zijn. Om al onze leden aan bod te laten komen, hebben we volgende aanpassingen gedaan aan het reserveratiesysteem:

  • enkel reservaties met 2 personen zijn mogelijk
  • je kan niet reserveren met een gast, enkel met Issera leden
  • losse terreinverhuur aan derden is niet mogelijk
  • in de piekuren kan je per keer maar 1 uur reserveren
  • in de piekuren kan je maximaal 4 reservaties inplannen

Tijdens de daluren hebben we niets gewijzigd behalve het niet toestaan van gasten en losse verhuur.  Wij zullen de bezetting van dichtbij opvolgen en onze regels verstrengen waar nodig of versoepelen waar mogelijk.

Wij vragen uitdrukkelijk dat leden die overdag kunnen spelen, dit ook doen om zo de avonduren beschikbaar te houden voor zij die werken.

 

Een tweede voelbare beperking is het verbod om het clubhuis uit te baten. Daardoor kunnen we spijtig genoeg niet genieten van het terrasje na onze tennistraining, maar kan er ook geen gebruik gemaakt worden van toiletten, douches en verlichting. Het probleem van de verlichting lost zichzelf dag na dag wat op, maar de komende weken moeten we er dus rekening mee houden dat er nog weinig licht zal zijn tussen 21 en 22 uur.

Komende maandag staat er opnieuw een overleg gepland met de overheid, Sport Vlaanderen en de tennisfederatie, waarna jullie dan in de loop van de dag een nieuwe mail van ons mogen verwachten met duidelijke richtlijnen voor de spelers.

In afwachting kunnen jullie al beginnen reserveren.

kijken er samen met jullie naar uit om weer aan de opslag te komen!

 

Met sportieve groeten,

het bestuur