Interview in het Nieuwsblad, 27/01/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Justine Pysson (17): “Elise is een lief en hardwerkend meisje” “

Ik probeerde ’s ochtends vooral niet te horen wat de uitslag was, zodat ik met meer spanning naar haar matchen kon kijken. Natuurlijk leefde ik mee met Elise, maar echt voluit lukte dat niet. Tennis en school slorpen daarvoor te veel tijd op. Ik kijk ook als speelster naar die matchen, ik probeer ook bij te leren qua tactiek en techniek. Tijdens een groepstraining heb ik al tegen haar gespeeld, maar supervaak gebeurt dat niet.

Ik ken Elise als een lief en hardwerkend meisje, niet als vedette. Ik droom ervan om in haar voetsporen te treden, maar ik besef ook hoe lang die weg is en hoeveel werk dat vraagt. Als mijn middelbare studies achter de rug zijn, ga ik me voltijds op het tennis storten. Nu moet ik dagelijks nog een uur of twee naar school. Concrete ambities kan ik daar moeilijk op plakken. Als ik hard werk en mijn niveau stijgt, zullen mijn resultaten en mijn ranking wel verbeteren.”

“Omdat ik in West-Vlaanderen aan mijn limiet zat – ik vond onvoldoende coaches en tegenstanders van niveau – ben ik drie jaar geleden vanuit Nieuwpoort naar hier verhuisd. De Kim Clijsters Academy biedt een totaalpakket dat ik elders niet kon vinden. Het eerste jaar kwam ik om de twee weken hier twee dagen trainen, vorig jaar ben ik dan samen met mijn broer verhuisd naar Limburg. Aan het tennis zelf besteed ik per week toch zo’n 18 uur. Daarbovenop komen nog de conditietrainingen. Een dagtaak? Absoluut. Maar: ik doe het met alle plezier, elke dag opnieuw.”