Wat is Interclub? Een woordje uitleg...

Interclub is een competitie waarbij tennisclubs het onderling tegen mekaar opnemen. Zowel heren- als damesteams  kunnen deelnemen  in diverse puntenreeksen, al of niet in open reeksen (geen leeftijdsminima) of in leeftijdsreeksen.

Na de paasvakantie start jaarlijks de interclubcompetitie. Het team waarmee je inschrijft wordt ingedeeld in poules samen met andere teams. Een aantal keren speel je thuis in je eigen club en geef je de tegenstand partij; maar je gaat andere keren op verplaatsing spelen. Voor onze club is dit regionaal beperkt tot West-Vlaanderen.

Doe je het goed en hoor je bij de besten van je poule, dan ga je door naar de eindrondes. Vergelijk het met een groot sporttornooi zoals WK/EK voetbal, hockey, enz. of zoals met de Masters Tennis. Eerst poulewedstrijden, nadien een knock-outfase. Kom je ook als beste uit de knock-outfase, dan ben je West-Vlaams kampioen in je reeks. En dan mag je in september strijden om de Belgische titel tegen de andere regionale kampioenen.

Praktisch

Meer info nodig? Spreek gerust iemand van het bestuur of een van de vele leden aan. Je kan ook mailen naar onze secretaris en tevens interclubverantwoordelijke Stefaan op secretaris@issera.be

Planning

Vanaf de start van de interclub kan u de kalender en resultaten volgen via de website van Tennis Vlaanderen via deze link.

Jeugdinterclub

Ook voor de jeugd bestaat er interclub. Contact kan op de club of via jeugdinterclub@issera.be