Welkom!

Hartelijk welkom bij KTC Issera. Op deze pagina ga je overzichtelijk de meest noodzakelijke info terugvinden, ideaal voor een eerste kennismaking met onze mooie en warme club. Zo ben je toch al een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze club.

Je kan dit alles trouwens ook hier downloaden: Download PDF

 1. Historiek
 2. Communicatiekanalen
 3. De website van Tennis Vlaanderen
 4. Huisregels
 5. Verzekering
 6. Competities
 7. Opleidingen
 8. Vrijwilligerswerking
 9. Bespanservice


Een beetje historiek om te beginnen

Tennisclub KTC Issera werd opgericht in 1954 en is daarmee een van de oudste tennisclubs in West-Vlaanderen. Sinds de oprichting is de tennisclub steeds gevestigd geweest op de prachtige locatie van het Astridpark te Nieuwpoort.

De infrastructuur is met de tijd geëvolueerd en is aangepast aan de huidige noden. We beschikken vandaag over 6 tennisterreinen waarvan 5 verlicht. Deze infrastructuur is eigendom van Stad Nieuwpoort waarbij tennisclub Issera een langlopende concessie heeft voor de uitbating en het onderhoud van deze infrastructuur. Dat proberen met de grootste zorg te doen zodat de club een aangename omgeving is en blijft voor onze leden en hun bezoekers. De club is ook aangesloten bij Tennis Vlaanderen.

Issera heeft de laatste jaren een sterke groei in ledenaantal gekend. Momenteel zijn er ongeveer 450 leden, goed gespreid over de verschillende leeftijdscategorieën: een
150-tal jongeren (18 jaar of minder), 200 volwassenen en een 100-tal senioren (60 jaar of ouder). De verhouding tussen mannen en vrouwen ligt bijna op een perfecte 50-50.

 

naar boven


Op de hoogte blijven

We informeren onze leden via verschillende kanalen:

 • op deze website vind je alle informatie over lidgelden, opleidingen, competities en de evenementenkalender.
 • via onze facebook pagina informeren we je over activiteiten die zullen plaatsvinden, speciale gebeurtenissen of uitzonderlijke prestaties. Onze Facebook pagina is te vinden op https://www.facebook.com/ktcissera/
 • via de (binnenkort beschikbare) Clubapp van Tennis Vlaanderen kunnen we gericht groepen van leden informeren over bepaalde activiteiten. Met de Clubapp kan je ook terreinen reserveren en inschrijven op de activiteiten van de club. Download de Clubapp via de Apple Store of de Google Play Store.
 • ook via email trachten we jullie zo goed als mogelijk te informeren over de clubwerking.
 • in het clubhuis wordt er via het TV-scherm steeds kort de belangrijkste activiteiten van de komende weken getoond.

Zoals je ziet, meer dan keuze genoeg en je kiest de kanalen die best bij je passen. Aarzel ook niet om de baruitbaters of bestuurders aan te spreken indien je vragen hebt. Ze zijn er om je te helpen.

naar boven


Tennis Vlaanderen ... weg met administratieve rompslomp

We willen het jullie zo gemakkelijk mogelijk maken en daarom beperken we de administratie zo veel als mogelijk. We zijn lid om tennis te spelen, niet om formulieren in te vullen.

Gelukkig helpt Tennis Vlaanderen hier om de administratie tot een minimum te beperken. Op de website van Tennis Vlaanderen (www.tennisvlaanderen.be) vind je rechts bovenaan de link om in te loggen. Eenmaal ingelogd krijg je via je spelersdashboard toegang tot heel wat informatie: het overzicht van je terreinreservaties, informatie van je clubabonnement, je interclubploegen, de tornooien waaraan je deelneemt, je competitieresultaten en een overzicht van je officiële functies binnen Tennis Vlaanderen (trainer, scheidsrechter, …).

Je kan via deze pagina ook een terrein reserveren, je inschrijven voor een tornooi, je attest voor de mutualiteit uitprinten en je lidmaatschap aanvragen. Dit alles vanop 1 handige pagina.

 

Het belangrijkste wat je moet onthouden zijn je logingegevens van Tennis Vlaanderen. Voor de gebruikersnaam kan je kiezen tussen je lidnummer of je email-adres. Het initiële wachtwoord word je toegestuurd door Tennis Vlaanderen wanneer je voor de eerste keer lid wordt van Tennis Vlaanderen. Voor je gemak raden wij aan het oorspronkelijke wachtwoord te wijzigen naar een gemakkelijker te onthouden wachtwoord via de edit-functie van je profiel. 

Indien je je wachtwoord vergeten bent kan je via de functie “Wachtwoord vergeten” op de inlogpagina een nieuw wachtwoord zetten. Dat gebeurt via een email naar je gekend email-adres. Zoals je begrijpt is het belangrijk dat je email-adres up to date is. Als je email-adres zou wijzigen, kan je dat zelf aanpassen in je profiel onder Contactgegevens. Daar kan je ook je telefoonnummer en adres aanpassen wanneer nodig.

 

 

 

 

Als alternatief kan je je wijzigingen doorgeven aan onze secretaris via een email aan secretaris@issera.be . Onze secretaris doet dan het nodige. Ook als je problemen ondervindt met het inloggen of enige andere functionaliteiten kan je daar terecht.

naar boven

 


Huisregels

Terreinreservatie

Een terrein reserveren doe je via de website van Tennis Vlaanderen. Dat kan je vanop eender welke browser doen – op PC, tablet of smartphone. Je kan ook reserveren via de Clubapp. En als je op de club bent, dan kan je in het clubhuis terecht via de PC die door elk lid daartoe mag gebruikt worden. Je kan altijd tot 2 weken ver reserveren.

Momenteel hanteren wij geen limieten op het aantal reservaties per speler. Maar dat betekent ook dat we correct moeten omgaan met onze reservaties. Als je onverwacht alsnog niet kan spelen, verwijder dan tijdig je reservatie. Niets is zo frustrerend om geen vrij veld te vinden om dan achteraf te merken dat iemand niet is komen opdagen en je toch had kunnen spelen. Respecteer je mede-leden en wees collegiaal.

De club reserveert gedurende het seizoen ook terreinen voor de vele activiteiten die we organiseren. We hanteren hier ook dezelfde regel: indien terreinen vrijkomen zullen we deze zo snel mogelijk vrijgeven voor de leden. Bekijk dus regelmatig de reservatieplanning als je wil spelen daar deze kan wijzigen waardoor je alsnog kan spelen.
Andersom rekent de club op jullie medewerking en begrip wanneer we door omstandigheden terreinen moeten “opeisen”. Dit komt vooral voor indien we betroffen worden door regenweer en competitiewedstrijden moeten uitstellen. Eventuele wijzigingen (verwijderen van de reservatie, verplaatsen van terrein) worden gemeld via een email vanuit het reservatiesysteem. Bekijk dus steeds je emails voor last minute wijzigingen.

Je kan ook terreinen reserveren om te spelen met een gast. Dit kan op terreinen 1 tot en met 5, dus niet op terrein 6 (in de volksmons “de put” genoemd). Het is de verantwoordelijkheid van diegene die uitnodigt om te zorgen dat de gast zijn bijdrage betaalt aan de baruitbater van dienst.

Je kan ook terrein 5 reserveren om te trainen met het ballenkanon. Vraag eerst uitleg over het ballenkanon voordat je ermee aan de slag gaat.

 

Terreinverzorging

Dank zij de jaarlijkse professionele aanleg en de zeer goed zorgen van onze terreinverzorger mogen we stellen dat veel clubs jaloers zijn op de kwaliteit van onze terreinen. Dat willen we uiteraard zo houden.

Daarom een paar simpele regels:

 • speel enkel met gepaste tennisschoenen geschikt voor gravelterreinen. Zorg ook, als je met een gast speelt, dat deze het juiste schoeisel draagt
 • veeg na het speeluur je terrein
 • bij droog weer, sproei dan het terrein voor het spelen
 • indien de terreinen te vochtig liggen na regenweer, speel dan niet. Dat heeft een nefaste invloed op de kwaliteit van de terreinen en hypothekeert de rest van het seizoen
 • gooi je afval in de vuilnisbakken die daarvoor op de terreinen staan: PMD en restafval afzonderlijk
 • voor ieders veiligheid neem je geen glas mee op het terrein.

 

Goede buren, goede vrienden

We mogen ons gelukkig prijzen te mogen tennissen op deze schitterende locatie in het Astridpark. Het Astridpark trekt veel voorbijgangers en ook onze buren genieten mee van de
bedrijvigheid in onze mooie club. We willen onze buren anderzijds ook de nodige rust gunnen en daarom spelen we ten laatste tot 22 uur waarna we de verlichting op de terreinen doven. Enkel bij specifieke activiteiten zoals de nacht van de dubbels, ons tornooi of uitlopende interclubs zullen we langer spelen.

Let ook op het nachtlawaai. Hou het rustig als je na 22 uur nog op het terras zou zitten.

We willen ook ons park en de terrein netjes houden, dus deponeer je afval in de vuilnisbakken, breng je flesjes en glazen terug en laat geen materiaal slingeren.

De fietsen worden gestald in de fietsrekken zodat de doorgang voor anderen gegarandeerd blijft.

Let ook op voor de vele spelende kinderen op en rond onze club. Rij dus rustig op de parking en kijk goed rond.

 

Ons clubhuis

Wat is er beter dan een lekker drankje na een uurtje zweten? Daarvoor moet je in ons clubhuis zijn!
Het clubhuis is tijdens het tennisseizoen open vanaf 15 uur in de week en vanaf 10 uur in het weekend. Ook tijdens de schoolvakanties is het clubhuis geopend vanaf 10 uur.
Ons clubhuis wordt uitgebaat en onderhouden door vrijwilligers. Het zijn dus geen horecaspecialisten – alhoewel ze soms wel in de buurt komen – maar tennissers zoals jullie allemaal. Dus graag jullie begrip als het eens wat trager gaat. Bestellingen gebeuren aan de toog en je kan helpen door het leeggoed zelf terug te brengen.

Zoals in elk openbaar gebouw is het verboden te roken in het clubhuis. Deponeer je sigarettenpeukjes in de daarvoor voorzien asbakken die buiten staan.

Het is soms heel druk in het clubhuis, zorg er dus voor dat je tenniszakken niet in de weg staan. De club is niet verantwoordelijk voor diefstal en beschadiging, laat dus geen waardevolle dingen rondslingeren.

Help ons ook de douche en toiletten proper te houden. Vermijd om met je schoenen vol gravel de kleedkamers te betreden. Het helpt als je je voeten goed afveegt aan de schoenborstels die aan de ingang van het clubhuis staan.

Er is WiFi beschikbaar voor onze leden. Het wachtwoord vind je terug in het clubhuis.

O ja, sinds seizoen 2019 werken we enkel nog cashless. 

 

Fair Play

Bij KTC Issera wordt sportief gedrag hoog in het vaandel gedragen en dit verwachten we dan ook van al onze leden.

Onsportief gedrag op en naast de terreinen wordt niet geduld.  Geef zelf het goede voorbeeld.  Interclubleiders, wedstrijdleiders, tornooileiders, bestuursleden en trainers hebben het recht om in te grijpen bij onsportief gedrag van leden en bezoekers.

Onze club heeft een Fairplay Manager aangesteld: Eduard Hillaert die tevens verantwoordelijk is voor de jeugdwerking.  Aarzel niet met Eduard in contact te treden indien je vragen of opmerkingen hebt met betrekking tot fairplay.

naar boven


Verzekering

Liever niet, maar als je alsnog gekwetst zou raken tijdens het sporten, dan ben je verzekerd via de Ethias-verzekering die Tennis Vlaanderen voor alle tennissers heeft afgesloten. Deze verzekering dekt je ook als je aan je conditie aan het werken bent op de fitness bijvoorbeeld.

De algemene regel is dat je een aangifte doet via de club waar je aangesloten bent. Dus ook wanneer je je kwetst op een tornooi op een andere club. De aangiftes worden ingediend door onze secretaris (secretaris@issera.be).

naar boven


Competities

Naast het recreatieve tennissen hebben we ook aandacht voor de meer competitieve spelers. Wij nemen als club deel aan de interclubs georganiseerd door Tennis Vlaanderen. Wij doen de nodige communicatie, gevolgd door een interclubvergadering, voor de start van het seizoen zodat iedereen zich tijdig kan inschrijven. Aarzel niet om je in te schrijven of aanwezig te zijn op de vergadering, ook als je een nieuw lid bent.

Wij organiseren ook verschillende officiële tornooien tijdens het seizoen: een Kids Toer voor de allerjongsten tijdens de wintermaanden en in de zomer. Voor de opgroeiende jeugd organiseren we een Ethias Tour tornooi. En voor de volwassenen een enkel en een dubbel tornooi.

Ook binnen onze club is er het populaire Poule Tennis Issera (PTI). Het PTI wordt gespeeld tijdens het ganse zomerseizoen. Iedereen kan zich inschrijving in één of meerdere poules naar keuze. De bedoeling is dat iedereen in een poule speelt tegen alle andere spelers uit de poule. Een geweldige manier om andere leden te leren kennen, zowel op als naast het veld.

 

 

 

 

naar boven


Opleidingen...voor een betere techniek en tactiek

Hoe krijg je een betere techniek en beter spelinzicht? Door lessen te nemen van onze gediplomeerde lesgevers uiteraard. We hebben een heel team van lesgevers klaar staan, de meesten uit onze eigen club, om jullie verder te helpen. Alle lesgevers hebben een opleiding bij Tennis Vlaanderen achter de rug waardoor we kunnen garanderen dat er op een consistente manier wordt les gegeven, onafgezien van wie de lesgever is.

We voorzien opleidingen voor de jeugd, startend met kleutertennis. Voor de jeugd organiseren we interclubtrainingen, lentestages, zomerstages en winterlessen. Voor Start 2 Tennissers voorzien we ook een lessenreeks van 6 weken om vertrouwd te geraken met de basistechnieken.

Ook volwassenen komen aan hun trekken. Hier zijn verschillende formules mogelijk, van individuele trainingen tot groepstrainingen.

Leden die interessen hebben kunnen zich wenden tot onze coördinatoren:

 

naar boven


Vrijwilligerswerking

De club kan niet zonder vrijwilligers. We zijn dan ook uitermate gelukkig met alle vrijwilligers die onze club helpen met verschillende taken, groot of klein. Het is ook
een uitstekende manier om je te integreren in de club, mensen te leren kennen en gewoon samen met anderen plezier te beleven.
Indien we je mogen aanspreken voor een of andere taak, laat het dan weten aan onze vrijwilligersverantwoordelijke via vrijwilligers@issera.be . Je bijdrage is meer
dan geapprecieerd. Alle helpende handen zijn welkom!

Overigens, vrijwilligerswerking is wat de naam zegt: je vrijwillig kandidaat stellen om te helpen. Dus helemaal geen verplichting en we zien je even graag komen als spelend lid. Breng je glimlach en goed humeur mee en we zijn helemaal blij.

naar boven


Bespanservice

 

Zijn je snaren kapot, dan kan je in onze club je racket opnieuw laten besnaren. Het volstaat om je racket met je contactgegevens af te geven aan de bar. Eddy of Guillaume nemen dan contact op om het type snaar en de gewenste spankracht te bespreken. Meestal heb je na 2 dagen al je racket terug

naar boven