Wat is Interclub? Een woordje uitleg...

Interclub is een competitie waarbij tennisclubs het onderling tegen mekaar opnemen. Zowel heren- als damesteams  kunnen deelnemen  in diverse puntenreeksen, al of niet in open reeksen (geen leeftijdsminima) of in leeftijdsreeksen.

Na de paasvakantie start jaarlijks de interclubcompetitie; telkens op zaterdag of zondag worden dan de ontmoetingen georganiseerd. Het team waarmee je inschrijft wordt ingedeeld in poules samen met andere teams. Een aantal keren speel je thuis in je eigen club en geef je de tegenstand partij; maar je gaat andere keren op verplaatsing spelen. Voor onze club is dit in feite regionaal beperkt tot West-Vlaanderen.

Doe je het goed en hoor je bij de besten van je poule, dan ga je door naar de eindrondes waar je telkens opnieuw tegen mekaar uitkomt. Vergelijk het met een groot sporttornooi zoals WK/EK voetbal, hockey, enz. of zoals met de Masters Tennis. Eerst poulewedstrijden, nadien een knock-outfase. Kom je ook als beste uit de knock-outfase, dan ben je bijvoorbeeld West-Vlaams kampioen in je reeks. En dan mag je in september strijden om de Belgische titel tegen de andere regionale kampioenen.

Praktisch

Meer info nodig? Kom naar de club en spreek gerust iemand van het bestuur of van de vele leden aan. Je kan ook mailen naar onze secretaris en tevens interclubverantwoordelijke Stefaan op secretaris@issera.be

 

 

Planning

Vanaf de start van de interclub kan u de kalender en resultaten volgen via de website van Tennis Vlaanderen via deze link.

Kalender en resultaten

 

Jeugdinterclub

Ook voor de jeugd bestaat er interclub. Binnen onze club staat Frederik Barbé in voor de ondersteuning. Contact kan op de club of via jeugdinterclub@issera.be 

Als je meer info wil, dan zijn zowel de jeugdspelers én hun ouders welkom op zondag 24/02 om 11u op een infosessie over de jeugdinterclub. Deze vindt plaats in de lokalen op de eerste verdieping van de sporthal aan het zwembad.